Ruilen en retouneren

Ruilen en retourneren

Ruilen

Het is mogelijk een artikel tot 14 dagen na ontvangst van je bestelling om te ruilen met opgaaf van een eventuele reden. Voor het omruilen van een artikel kun je gebruik maken van het Modelformulier voor ontbinding. Geef dan aan dat je het artikel wilt omruilen en wat de reden hiervoor is. Als er sprake is van een non conform product, dan heb je tot twee maanden na ontdekking van het defect/gebrek de tijd om een klacht in te dienen.Wij zullen het product dan herstellen of vervangen.

Er is sprake van een non conform product als:

  • je een defect of beschadigd artikel hebt ontvangen;
  • je een verkeerd artikel hebt ontvangen;
  • het artikel niet compleet is.

Om een klacht in te dienen kun je gebruik maken van het contactformulier.

Retourneren

Je hebt het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst van je bestelling zonder opgave van reden te annuleren, dit heet het ontbindingsrecht. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten van retournering van je huisadres naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Om een bestelling te ontbinden kun je gebruik maken van het Modelformulier voor ontbinding.

Bij zowel ruilen als retourneren kun je het artikel met het Modelformulier voor ontbinding sturen naar:

Prinsentuin BV
T.a.v. Retouren
Florakade 52 / 66
9713 ZC Groningen

Crediteren van retouren

’t Groene Stadshart vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ’t Groene Stadshart in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ’t Groene Stadshart aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. ’t Groene Stadshart gebruikt voor de terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.