Beplantingsplan

Plan

Wat voor planten kies jij? Een waar plaats je ze? Wat voor grondsoort moet gebruikt worden? Tal van vragen bij het inrichten van een tuin waar wij jou in kunnen adviseren.

Factoren voor het maken van een plan

  • Grondsoort: verdraagt een plant kleigrond of overleeft het alleen zandgrond?
  • Vorm, textuur, kleur: verschillende bladstructuren versterken elkaar bijvoorbeeld mooi.
  • Grootte: een boom zorgt voor leven, hoogte, perspectief en de beleving van seizoenen.

Trend: Tegenwoordig is het stadstuinieren helemaal hip. Stadstuinieren doen de mensen zowel binnens- als buitenshuis. De m2 tuin is een vaak gehanteerde term. Door middel van de Mini Garden kun je zowel  in huis aan de wand of buiten op bijvoorbeeld een balkon een leuke m2 tuin creëren. Living wall planten worden vaak aan de wand gebruikt. Groenten en kruiden worden naast binnen vooral buiten aangeplant.

Tegenwoordig is ook de mediterrane tuin een trend. Mensen zien bijvoorbeel op vakantie een leuke plant en willen die vervolgens zelf in de tuin. Exotische planten als bijvoorbeeld een olijfboom of een palmboom zijn voor veel mensen een wens. In ons klimaat is dat lastig, maar met de juiste  voorzorgsmaatregelen is het mogelijk.

Wil jij ook een plan voor beplanting of een mediterrane tuin met exotische planten? Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.